Nu när man har två småbarn inser man vikten av att snabbt kunna leverera mat. Det går inte riktigt att ställa sig och göra allt från scratch alltid – om man inte har framförhållning då såklart. 40 min till en timme är vissa dagar på tok för lång tid att vänta. Jag har aldrig varit den som fryser in mat, men kommer nog att bli det nu:-)
Något som jag tycker passar bra är piroger. Därför beslutade jag mig för att göra ett stort gäng för att frysa in en del. Blev dock inte så då alla gick åt:-)
Piroger är väldigt enkelt att göra. Om man köper färdiga smördegsplattor så är det egentligen bara fyllningen man ska fixa. I dessa pirogerna valde jag att köra en vegofärsvariant. Tog faktiskt rester från när vi ätit spagetti och vegofärs.
Ingredienser (30 st piroger).
Smördegsplattor ca 15*15 cm stora
ca 300 g vegofärs (anamma). Beror på hur mycket ni vill fylla och hur stora era smördegsplattor är.
250 g champinjoner
1 gul lök
1 dl chilliketchup
oregano, salt, peppar, chilliflakes
rapsolja att steka i
Gör så här:
1. Stek upp vegofärsen i olja . Hacka lök och champinjoner och stek med färsen.
2. Häll i ketchup och rör in den i färsen.
3. Krydda efter smak.
4. Följ instruktionerna för smördegsplattorna på paketet. Fyll med vegofärsen och vik så att det blir en triangel. Använd dig av en gaffel för att trycka ihop.
Jag serverade med lite färsk sallad från vårt trädgårdsland.