Vegetariska kost – Linssoppa med morötter (veganvänlig)
Vi odlade lite grönsaker i början av sommaren och nu är det dags att skörda. Vi har bl.a. fått massor av morötter, squash och cocktailtomater i överflöd.
Idag blev det därför linssoppa med morötter till lunch. Receptet är enkelt och är snabbt att göra. Jag brukar försöka att ha vitlöksbröd i frysen då det ofta är gott till olika soppor.
Ingredienser:
4 portioner
1 gul lök
2 dl linser (torkade gula). Jag använde gröna linser då jag inte hade gula hemma.
400 ml kokosmjölk
8 dl vatten
3 tsk curry
1 tsk gurkmeja
Salt & peppar
Rapsolja att steka i
Gör så här:
1. Hacka lök och morot grovt (det ska ändå mixas sen)
Fräs morot och lök med kryddorna
2. Tillsätt vatten, kokosmjölk och linser och puttra under 20-25 min (eller tills linserna är mjuka).
3. Mixa med stavmixer till önskad konsistens och servera med vitlöksbröd.