Igår hade vi lite Halloweenfirande hemma hos oss. Barnen klädde ut sig till pumpa och skelett och deras kompis Ia var fladdermus. Det var väldigt svårt att smälla av bra bilder på barnen. De var precis överallt. De satt här i ca 3 sekunder:-)
Dagen till ära lagade jag vegetarisk lasagne med pumpafrön. Tänkte först att laga med en riktig pumpa, men hade inte tid för det den här gången. Lasagnen blev riktigt trevlig. Aleks satte betyg 8 av 10. Kikki satte en 9a. Kommer definitivt att göra den igen. Det som jag tyckte var riktigt trevlig med den var halloumin… mmm:-)
Jag fick massor av önskemål på instagram att lägga upp receptet, så här kommer det:
Ingredienser: (jag gjorde dubbel sats för 6 vuxna och 2 barn, vilket blev två former och det räckte). Receptet nedan är för en ugnsäker form, ca 20 x 30 cm.
- 1 paket lasagneplattor (à 200 g)
- 2 st halloumiost (à 200 g)
- 1 1/2 dl riven prästost
- 1 1/2 dl pumpakärnor
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk tomatpuré
- 500 g krossade tomater
- 1 tsk flytande honung
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk torkad timjan
- 4 dl vatten
- 200 g fryst bladspenat
- salt och svartpeppar
- Rapsolja att steka i
Gör så här:
Den här rätten går att göra vegansk om man byter ut tex Halloumi mot tofu. Riven ost mot veganskt ostalternativ, äggfria lasagneplattor:-)