VEGETARISK GRATÄNG | VEGETARISKT RECEPT

Hejsan,

Här har ni ett recept på en vegetarisk gratäng har jag fått från min kära vän Stephanie. Jag har modifierat receptet lite och gjort det vegetariskt. Ursprungsreceptet är med köttfärs för er som äter kött. Jag försöker att äta vegetarisk mat i så stor utsträckning som möjligt, men är inte uteslutande vegetarian/ vegan i dagsläget. På bloggen postar jag enbart vegetariska recept numera och enbart de vegetariska recept jag anser är riktigt bra!

Det här är en vegetarisk gratäng som jag kan verkligen rekommendera er att tillaga! Den är dessutom enkel och snabb att göra! Alla som har smakat den hemma hos oss har bett om receptet. Det är ett bra betyg. Vi får tacka Stephanie för att hon har delat med sig:-)

Ingredienser:

  • Ett stort paket potatisgratäng (antingen gör man den från scratch eller köper man en färdig tex PEKA potatisgratäng)
  • Ett stort paket med Quornfärs
  • En lök
  • två vitlöksklyftor
  • Chilliketchup ca 1-2 dl
  • mozzarella
  • Kryddor: salt & peppar

Gör så här:

  • Sätt på ugnen enligt anvisning på potatisgratängen
  • Stek lök, vitlök, kryddor med färsen
  • Tillsätt chilliketchup och rör om.
  • Krydda med salt & peppar
  • Lägg ett lager (halva paketet potatisgratäng) i en ugnssäker form
  • Fyll på med quornfärsen över hela formen
  • Häll på resterande potatisgratäng
  • Toppa med mozzarella
  • In i ugnen i ca 20 min ( eller enligt anvisning)

Den här vegetariska gratängen räcker typ en hel vecka! Även barnen älskar den. Det går såklart att göra den receptet vegansk med genom att göra en egen gratäng med alternativ till mjölkprodukter.

Ha en fin dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.