-Pasta med krämig tomatsås –
Den här rätten är sååå god och sååå enkel att göra. Nicolas åt upp allt i ett nafs. Malde även ner så att Adrian fick smaka. Passar perfekt de dagar då man bara måste få mat på bordet i ett ögonblick. För mer bilder och videos på när jag lagar maten spana in mina stories under fliken Vegetarisk mat på min Instagram (klick).
Det du behöver ha för ca 6 portioner är:
400 g pasta
1 lök
3 vitlöksklyftor
2 pkt krossad tomat
2-3 dl grädde (beroende på hur röd du vill såsen ska vara)
1 dl vatten
1 grönsaktsbuljong
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
Salt, Svartpeppar, oregano, basilika
200 g riven ost av valfri sort (mozarella, parmesan eller vanlig hushållsost). Jag har alltid färdigriven ost i frysen.
Gör så här:
1. Hacka löken och fräs i olja tills den mjuknar.
2. Pressa i vitlöken, tillsätt oregano, basilika och stek lite till under omrörning. Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, grönsaksbuljon, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min.
3. Koka pastan under tiden.
4. Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda i ca 5 min.
5. Vänd sedan i pastan och den rivna osten, rör om tills osten smälter och såsen täcker pastan. Volia!
Jag satte betyget 8 och Aleks gav en 7:a av 10. Aleks är ganska snål med högre betyg än 7 ska man då veta. Puss älskling:-) Han gav den vegetariska lasagnen från i torsdags en 8a (klick), det är det högsta betyget han satt sen vi började med betygsskalan. Kan bero på att han saknar kött? 🙂 Jag lagar enbart vegetariskt / vegansk / plantbaserad kost hemma. Äter dock allt när vi blir bortbjudna, men undviker kött och fågel. Anledningen till det för min del är framförallt att det blir ganska svårt att laga mat och bli bortbjuden om alla ska ha specialdieter. Känns inte rätt mot värden/värdinnan:-) Fisk tycker jag är OK att äta fortfarande, men som sagt lagar inte heller det hemma.
– Pasta med krämig tomatsås –