Veckans vego: Kikärtscurry med jordnötssmör och lime

Den här rätten är mycket god och redan blivit en av mina favoriter. Jag gillar när man blandar i frukt i maten, i denna rätt banan. Detta är en veganvänlig rätt.

4 portioner:

  • ris
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1/2 dl jordnötssmör
  • 2 förp kikärter (à 380 g)
  • 1 msk japansk soja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 bananer
  • salt och peppar
  • rapsolja att steka i

Till servering:
Ris, lime, hackade jordnötter och sambal oelek

 

1. Koka riset
2. Hacka lök och vitlök tillsammans med curry i en gryta.
3. Rör i kokosmjölken, krossad tomat, kikärtor och jordnötssmöret. Koka upp och låt puttra några minuter.
4. Smaka av med soja, salt och peppar. Slanta och vänd ner banan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.