Den här rätten är mycket god och redan blivit en av mina favoriter. Jag gillar när man blandar i frukt i maten, i denna rätt banan. Detta är en veganvänlig rätt.
4 portioner:
- ris
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 msk olja
- 2 tsk curry
- 4 dl kokosmjölk
- 1/2 dl jordnötssmör
- 2 förp kikärter (à 380 g)
- 1 msk japansk soja
- 400 g krossade tomater
- 2 bananer
- salt och peppar
- rapsolja att steka i
Till servering:
Ris, lime, hackade jordnötter och sambal oelek
1. Koka riset
2. Hacka lök och vitlök tillsammans med curry i en gryta.
3. Rör i kokosmjölken, krossad tomat, kikärtor och jordnötssmöret. Koka upp och låt puttra några minuter.
4. Smaka av med soja, salt och peppar. Slanta och vänd ner banan.