Hejsan,
Sedan en tid tillbaka har jag börjat fokusera på antiinflammatorisk kost. Har läst otaliga böcker om ämnet och började därför fundera på om man kan äta sig kvitt från ROSACEA. Jag har testat fram och tillbaka. Ett tag fokuserade jag på vegansk mat, ett tag enbart vegetarisk. Nu har jag landat i att det viktigaste är att jag äter antiinflammatoriskt. Bara efter att ha uteslutit socker och gluten i ca en vecka ser jag positiva resultat gällande min rosacea. Jag är mindre rosig i ansiktet. Det är inte alltid lätt att hålla sig strikt till det som är antiinflammatoriskt, jag älskar tex bröd och pasta. Försöker skifta ut mot surdegsbröd och pasta på tex kikärtor för de dagar jag har cravings:-) Nedan recept är i alla fall antiinflammatoriskt.
Ingredienser – 4 portioner
- 600 gram torskfilé (MSC-märkt torsk)
- 4 potatisar
- 1 gul lök eller purjolök
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk smör
- 2 msk olivolja
- 3 morötter
- 1 liter vatten
- 2 fiskbuljongtärningar
- 0,5 tsk torkad timjan
- 2,5 dl havregrädde
- 0,5 paket saffran
- 400 gram räkor utan skal
- salt och vitpeppar
Tillagning
- Skala och skär potatis och morötter.
- Skala, dela och skär löken i fina skivor och finhacka vitlöken.
- Lägg i en klick kokosolja i kastrullen och fräs lök/purjolök och vitlök någon minut.
- Tillsätt en liter vatten samt fiskbuljong.
- Tillsätt potatis och morötter samt fräs några minuter till under omrörning.
- Tillsätt timjan. Låt koka på medelvärme med lock tills potatis och morötter är mjuka ca 20 minuter.
- Förbered torsken under tiden. Skär torsken i tärningar ca 2×2 cm.
- Tillsätt grädde och saffran och koka upp.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Vänd i torsken och låt sjuda någon minut tills torsken är kokt.
- Vänd i räkorna.
- Klar att serveras!