Snabblagad fläskfilégryta

Idag blev det en fläskfilégryta med sallad och guacamole till middag. Detta är ett mycket lättlagat LCHF-recept.

4 portioner:

400 g fläskfilé
3 kryddstarka korvar (ca 150 g)
2 röda paprikor
Smör att steka i
3 dl grädde
Salt och peppar

Guacamole:
2 avokador
2 vitlöksklyftor
1 dl créme fraiche
1 Lime
malen chillipeppar

Salladsblad

Putsa fläskfilén och skär den i bitar. Skär korven. Hacka paprikan. Stek fläskfilén i smör tills den fått lite färg. Lägg över den i en gryta. Gör samma sak med korven. Häll över grädden och låt koka upp. Tillsätt paprikan och låt allt puttra på svag värme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

Kärna ut ch gröp ur avokadon. Mosa i en skål och pressa i vitlöksklyftorna. Blanda med créme fraîche. Pressa saft från limen. Smaka av med limesaft, salt och chillipeppar.

Servera grytan med guacamolen och sallad.

IMG_2196 IMG_2201

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.