LCHF- Ryggbiff, med auberginegratäng!

Detta är en riktigt god måltid! Speciellt auberginegratängen är helt fantastisk och ett utmärkt substitut för t.ex. potatisgratäng. Den här måltiden tar ca 20 min aktiv tid att tillaga (total tid, inkl tid i ugnen, ca 50 min).

IMG_9354

2 personer
2 skivor ryggbiff
salt & peppar

Auberginegratäng
1 (stor) aubergine
ca 1 tsk smör till formen
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost
2 dl matlagningsgrädde

Tomatbearnaise
1 dl färdig bearnaisesås (jag köpte Jensen’s klassiska)
1 msk tomatpesto

Tillbehör: sallad

Börja med gratängen. Sätt på ugnen på 225 grader.
Skiva auberginen i tunna skivor och finhacka vitlöken.
Varva sedan aubergine, vitlök och riven ost.
Häll över grädden och sätt in i ugnen i 40 min.
Rör ihop tomatpeston med bearnaisesåsen.
Krydda biffarna och stek några minuter på varje sida.
Servera med sallad.

IMG_9359 IMG_9371

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.