Lagade hamburgare igår till Aleks och mig. Blev riktigt gott! Försöker minska ner på bröd när jag kan och det går ju att göra hamburgare utan!
4 portioner
500 g nötfärs
4 skivor bacon
1/2 dl grädde
salt & peppar
4-8 skivor ost
isbergssallad (minst 4 stora blad)
1 tomat
saltgurka
Hemmagjord dressing
1/2 créme fraiche
1/2 majonäs
1 msk chillisås
lite chillipeppar
2 msk hackad saltgurka
Coleslaw
1/4 vitkålshuvud
1 msk dijonsenap
1/2 dl majonäs
1 dl créme fraiche
salt & peppar
Gör så här:
Skär vitkålen i fina strimlor. Blanda senap, majonäs och créme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Gör sedan dressingen. Blanda alla ingredienser och ställ in i kylen.
Fortsätt sedan genom att steka baconen. Låt rinna av på hushållspapper.Blanda färsen i en skål med salt, peppar och grädde. Forma sedan till burgare. Bryn burgarna (ca 5 min på vardera sida). Lägg på osten och låt den smälta.
Servera sedan burgaren med salladsblad, toppa med dressing, tomat, saltgurka och bacon.