Hasttårta i en perfekt värld

Vi lever i en värld där allting ska vara så perfekt hela tiden. Allt från vad vi har på oss, hur vi bor, vad våra barn har på sig, vad vi arbetar med, men även vad vi äter. Vad vi har på oss och vilka inredningsdetaljer vi har har smittat av sig på HUR maten vi äter ser ut som vi äter. Inte bara på restaurang utan hemma med. Maten fotas och läggs upp på fina tallrikar och postas i sociala medier.

Nu vill jag slå ett slag för det hemmagjorda och för att det ska se hemmagjort! Hasttårtan blir därav ett perfekt exempel på att även det som ser lite slarvigt ut är trevligt. Det ska rinna lite från kanterna och den ska inte vara symmetrisk korrekt, utan det fina är att den ska kunna slängas ihop i en hast. Det är faktiskt min mamma som inspirerat mig då hon häromdagen kom hem till oss för att göra den här tårtan.

För bästa resultat ska man låta tårtan stå någon timme i kylen, eller gärna över natten.

KAKFAT | VAS

Ingredienser för en tårta:
Vaniljsås (1 paket)
Vispgrädde (ett paket)
Tårtbotten (vi köpte en färdig tårtbotten)
Färska jordgubbar (ett paket)

Gör så här:
1. Vispa vanijsåsen och vispgrädden i varsin bunke tills den blir lite fastare i konsistensen (tänk: den ska stanna på tårtan och bara rinna lite).
2. Lägg försiktigt upp första lagret på ett kakfat och bre ut vaniljsåsen.
3. Skiva jordgubbarna och lägg dem på vaniljsåsen.
4. Gör likadant med våning två.
5. Sista våningen brer ni ut vispgrädden, även på sidorna. Toppa med jordgubbar.

Ställ in i kylskåpet några timmar eller under tiden ni äter middag. Klart:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.