Dragonkyckling med ugnsbakad vitkål

Det här är en LCHF-rätt som inte kräver så många ingredienser. Det går väldigt snabbt att laga, men om ni vill servera med ugnsbakad vitkål måste ni räkna med ca 1 timme. Måste säga att vitkål är en ingrediens som jag ska köpa hem oftare! Jättegott att lägga in i ugnen!

IMG_9037

Dragonkyckling
500 g kycklingfilé
4 dl vispgrädde
2 msk kinesisk soja
1 tärning hönsbuljong
1 msk torkad dragon
vitpeppar & salt
smör till stekning

Ugnsbakad Vitkål med lök
1/4 vitkålshuvud
1 gula lökar
ca 50 g smör
Salt & svartpeppar

IMG_9041

Gör så här
Börja med den ugnsbakade vitkålen.
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka vitkål och lök och lägg allt i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak.Lägg smöret ovanpå och ställ in i ugnen ca 10 min. Ta ut formen och blanda och ställ in igen. Fortsätt på samma sätt i ca en timme tills att blandningen får önskad konsistens.

Under tiden börja med att dela kycklingen i mindre bitar och bryn dem tills jag får en fin yta. Häll sedan i grädde, soja och krydda efter smak med vitpeppar och dragon. Smula även i buljongen. Låt det sedan koka ihop tills kycklingen är klar.

Servera med sallad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.