Hejsan,
Jag håller på att testa recept som är både glutenfria och sockerfria. Den här citronsockerkakan är så saftig och god och man märker inte att det inte är gluten i.
INGREDIENSER
- 5 ägg
- 3/4 dl smält kokosolja
- 3/4 dl honung
- 3/4 dl färskpressad citronjuice + skalet av 1 citron
- 1 dl kokosmjöl
- 1 dl Mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
INSTRUKTIONER
- Sätt ugnen på 160 gr varmluft eller 180 gr vanlig ugn.
- Vispa äggen pösiga.
- Pressa citronerna.
- Rör ihop de torra ingredienserna.
- Vispa ner citronjuice, skal, olja, honung i äggen och vispa sedan ner de torra ingredienserna. Smeten ska inte vara tjock utan mer fluffig och ska kunna klickas ner enkelt i smord liten form.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka om den är klar. Låt svalna, stjälp upp och skär i skivor.
Ha en fin dag!