Biff med svampsås och blomkålsris!

Har insett att jag mår mycket bättre av LCHF-mat, därför blir det mer eller mindre enbart såna recept. Denna rätt tar mellan 30-40 min att göra. Jag lägger enbart upp recept som jag själv tycker är riktigt bra!

IMG_5185

2 portioner:
500 g blandfärs
Salt och vitpeppar
1/2 dl persilja (färsk eller torkad)
4 skivor kalkonpålägg (alt skinka)
8 skivor ost (stark/mellanstark)
Smör att steka i

Svampsås
300 g svampmix (fryst går bra)
Smör att steka i
2 dl grädde
1 tsk mushroom soy
Salt och vitpeppar

Sallad:
Bladspenat
cocktailtomater
Fetaost med krydda

Blomkålsris:
1/2 blomkålshuvud
0,5 dl creme fraiche
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 g. Blanda färsen med salt, vitpeppar och persilja. Platta ut färsen till fyra plättar (ca 1/2 cm tjocka). Lägg en kalkonskiva och två ostbitar på varje biff och vik sedan ihop biffen. Hetta upp värmen och stek på varje sida någon minut tills de fått färg. Lägg sedan biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen i 10 min.

Stek svampmixen i stekpannan några minuter. Tillsätt sedan grädde och soja. Koka upp ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka upp blomkålen i vatten tills den blivit lite mjuk, häll av vattnet, mosa med en gaffel. Tillsätt crème fraîche, salt och peppar. Rör om.

Servera med sallad!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.