-Vegetarisk paj på vegofärs-
Detta är en en jättegod paj. Brukade göra den med köttfärs innan jag växlade över till att enbart laga vegetariskt hemma. Den funkar utmärkt med vegofärs med.
Gör så här:
Pajbotten
3 dl vetemjöl
75 g smör
75 g kesella kvarg
salt
2 msk kallt vatten
Fyllning
3 hg vegofärs (jag brukar använda anamma från frysdisken).
2 hg skivade champinjoner
1 liten gul lök (finhackad)
1 dl chilisås (tex heinz)
2 tsk torkad oregano
salt och peppar
chilliflakes
smör att steka i (alt olja)
Topping
150 g riven ost (lagrad)
3 ägg
2 dl gräddmjölk
salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta sedan samman pajdegen och tryck ut den i en pajform. Ställ den först i frysen 10 min innan du förgräddar pajskalet i ca 10 min.
- Fräs löken i lite smör. Häll sedan i svamp och stek tills svampen fått lite färg. Tillsätt köttfärsen och stek tills den blivit smulig och fått färg. Lägg i purjolöken. Tillsätt sedan chillisås och kryddor. Puttra ca 5 min och låt sedan fyllningen svalna.
- Lägg fyllningen i pajskalet och strö över ost.
- Vispa ihop ägg, gräddmjölk, salt och peppar. Häll över fyllningen och grädda pajen i ca 30 min. Servera med sallad.
Spana in mina tidigare inlägg om vegetariska pajer: Vegetarisk Broccolipaj (klick) och Grönkålspaj (klick).