Vegetarisk broccolipaj

Den här vegetariska pajen är riktigt god och även väldigt enkel att göra. Jag älskar paj och lille Nicolas gillar det också så det är oftast ett säkert kort här hemma:-)

Har inte riktigt hittat ingredienserna för att göra pajen vegansk, men så fort jag gjort det uppdaterar jag receptet för er som vill ha inspiration gällande 100% plantbaserad kost.

4 portioner:

Pajbotten:
3 dl vetemjöl
75 g smör (vegetabiliskt smör)
75 g kesella kvarg
salt
2 msk kallt vatten

Fyllning:
300 g broccoli
1 liten burk urkärnade svarta oliver
1/3 purjolök
50 g ädelost
1 dl riven västerbottenost
salt & peppar
3 dl grädde (alt havregrädde)
3 ägg

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Mixa ingredienserna till pajbotten i en matberedare till en deg. Platta ut degen i en form. Ställ in i frysen i 10 min och förgrädda sedan i ugnen i 10 min.
3. Förväll broccolin i ca 2 min i saltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna. Skär upp purjolöken.
4. Viska ihop grädde och ägg med lite salt och peppar.
5. Lägg i broccoli, oliver och purjolök i pajskalet. Smula ner ädelosten och västerbottenost. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen i ca 35 min.

Servera med sallad!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.